علت شکستن ناخن چیست

علت شکستن ناخن چیست ؟

زمان مطالعه: 7 دقیقه

شکستن ناخن ممکن است بسیار آزاردهنده و دردناک باشد. اگر بدانید علت شکستن ناخن چیست، مراقبت بیشتری از ناخن‌‌هایتان خواهید کرد. در ادامه خواهید دید که کمبود کدام ویتامین باعث شکستن ناخن میشود، علت شکستن ناخن و درمان آن را یاد خواهید گرفت و مطمئن باشید که از این به بعد، مراقبت بیشتری از آن‌ها خواهید کرد.

عوامل شکستن ناخن

  • تماس با مواد شوینده: افرادی که مدام با مواد شوینده قوی سروکار دارند، هر روز به ناخن‌های خود آسیب وارد می‌کنند و این یعنی شکستن مداوم ناخن‌ها.
  • بالا رفتن سن: با بالا رفتن سن، به دلیل کمبود ویتامین ها و کاهش چربی، شکنندگی افزایش می‌یابد .
  • شغل : شغل هایی که افراد با مواد شیمیایی، حلال ها و ابزارآلات سنگین کار می‌کنند، بیشتر در معرض آسیب دست و ناخن قرار می‌گیرند.
  • لاک زدن و پاک کردن مداوم: لاک به خودی خود باعث شگستگی نمی‌شود؛ اما برخی لاک ها به علت کیفیت پایین و مواد مضر، به ناخن‌ها آسیب جدی می‌زنند .

نکته: استون یکی از علت‌های اصلی شکستن ناخن است. این ماده حلال بوده و حاوی ترکیباتی است که منجر به سستی ناخن می‌شود .

  • بلندی ناخن: هرچه ناخن بلندتر باشد، احتمال شکستگی آن بالاتر می‌رود.
  • رژیم غذایی نامناسب: افرادی که دچار کمبود آهن، روی و ویتامین‌هایی همچون A , B , C , D و  E هستند، در معرض شکستگی ناخن‌اند .
  • بیماری های خونی و غددی: از مهم ترین معضلاتی که اکثر خانم‌ها با آن درگیرند، کم‌خونی و کم‌کاری تیروئید است. کم‌خونی ناشی از فقر آهن و کاهش مقدار هموگلوبین خون است که به شدت ناخن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

علت شکستن ناخن کمبود کدام ویتامین است

  • ویتامین C: شاید فکر کنید که فقط مرکباتی چون پرتقال، توت‌فرنگی و کیوی ویتامین سی دارد؛ اما فلفل‌‌دلمه‌ای،‌ سبزیجات سبز و گوجه‌فرنگی نیز سرشار از ویتامین سی هستند. در واقع فلفل‌دلمه‌ای قرمز 2 برابر بیشتر از پرتقال ویتامین C دارد.
  • ویتامین B: ویتامین B12 در جذب آهن و رشد گلبول‌های قرمز مؤثر است. آهن و B12 برای قوی و سالم نگه داشتن ناخن‌ها ضروری هستند. کمبود ویتامین B باعث تغییر رنگ ناخن به آبی و قهوه‌ای می‌شود. سبزیجات سبز تیره، مرکبات، لوبیا، نخود، عدس، آجیل، مغزجات و آووکادو دارای این ویتامین‌اند. از سوی دیگر، B12 عمدتاً در گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات یافت می‌شود.
  • بیوتین: این ویتامین یکی از زیرشاخه‌های ویتامین B‌ است. برای جبران کمبود این ویتامین می‌توانید از قرص بیوتین، جگر، زرده تخم‌مرغ، آجیل و ماهی قزل‌آلا استفاده کنید.
  • روی: سلول‌های تشکیل‌دهنده ناخن‌ها به سرعت رشد می‌کنند و از هم جدا می‌شوند. روی به رشد سریع این سلول‌‌ها کمک می‌کند. کمبود روی باعث لکه‌های سفید روی ناخن می‌شود. علاوه بر پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت مرغ، ماهی و گاو و تخم‌مرغ، موادی گیاهی همچون سویا،‌ نخود و مغزجات نیز حاوی روی هستند.

 

 

 

علت شکستن ناخن چیست ؟علت شکنندگی ناخن در طب سنتی

 

  • خشکی بدن و غالب شدن خلط صفرا یا سودا باعث پوست انداختن روی ناخن، ترک برداشتن، فرورفتن ناخن در گوشت دست و پا، ضعف و شکستگی آن می‌شود .
  • هورمون ها در ضعف ناخن نقش بسزایی دارند. افرادی که دچار ضعف بدنی هستند و در بدنشان، به مقدار کافی املاح و مواد معدنی نیست، ناخن‌های ضعیفی دارند.

 

درمان شکستن ناخن‌ها در طب سنتی با محلول‌های طبیعی

  • سیر و آب پرتقال:سیر له‌شده و آب پرتقال را باهم مخلوط کنید. به مدت 10 دقیقه ناخن‌ها را داخل محلول و سپس 15 دقیقه در روغن زیتون قرار دهید. با گذشت یک هفته به نتیجه شگفت‌انگیزی خواهید رسید.
  • جوش شیرین‌: یک قاشق جوش شیرین را در یک فنجان آب گرم حل کنید. بعد از گذشت 5 دقیقه که ناخن‌ها را در محلول قرار دادید، آن را خشک کنید. در نهایت، با روغن بادام یا نارگیل دست‌ها و ناخن‌ها را به‌آرامی ماساژ دهید. بعد از انجام آن در روزهای متوالی، ناخن‌های محکم‌تری خواهید داشت.
  • روغن نارگیل: روغن نارگیل به علت دارا بودن چربی اشباع‌شده، مرطوب‌کننده‌ای قوی شناخته می‌شود. همچنین از بسیاری از بیماری های عفونی ناخن جلوگیری می کند.

 

  •    چای سبز: آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز، به حفظ استحکام ناخن کمک شایانی می‌کند. چند برگ چای سبز را در آب جوش قرار دهید. بعد از خنک شدن، ناخن‌هایتان را 10 تا 15 دقیقه در آن قرار دهید. دو روز در هفته این کار را  تکرار کنید تا ناخن‌های شفافی داشته باشید.

3 نکته ضروری

  •  از مصرف میوه و سبزیجاتی که آب زیادی دارند ؛ غافل نشوید .
  • روزانه 8 تا 10 لیوان آب بنوشید .
  • از نوشیدنی هایی همچون قهوه ، چای و الکل به علت ایجاد کم آبی اجتناب کنید .

 

علت شکستن عمودی ناخن (اونیکورکسی)

گاهی اوقات ناخن‌‌ها شیاری عمودی می‌خورند که می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد:

شست‌وشو و خشک کردن مداوم دست‌ها: سعی کنید برای انجام کارهای روزمره‌ای چون ظرف شستن، از دستکش استفاده کنید.

 

علت شکستن ناخن از بغل

وقتی ناخن لایه‌لایه و ضعیف شود، معمولاً از کنار یا بغل شکسته می‌شود. دلیل این موضوع می‌تواند فشار آوردن به ناخن، کندن لاک ژل یا لاک (همیشه به روش اصولی لاک خود را پاک کنید) یا استفاده از ناخن مصنوعی باشد.

مصرف مواد غذایی چون سیب‌زمینی پخته با پوست، غلات صبحانه، لوبیا سفید، گوشت و اسفناج به پیشگیری از پوسته‌پوسته شدن و شکستن گوشه ناخن کمک می‌کند.

 

 

 

علت شکستن ناخن پا

ناخن‌های پا بیشتر در معرض آسیب و برخورد هستند. شکستن ناخن‌های پا می‌تواند بسیار دردناک باشد و راه رفتن را دچار مشکل کند. علت شکستن ناخن شست پا همان علت‌های رایجی است که در ابتدا ذکر کردیم؛ اما در این مورد یک علت بسیار مهم دیگر نیز وجود دارد:

قرار گرفتن در کفش به مدت زمان زیاد (کفش‌های خیسی که عرق کرده‌اند). سعی کنید در صورت امکان، هر چند ساعت یک بار، جوراب‌های خود را عوض کنید یا از کفش‌های مناسبی استفاده کنید که پا در آن‌ها عرق نمی‌کند. البته پوشیدن طولانی‌مدت صندل و قرار گرفتن در معرض خشکی هوا هم ممکن است علت شکستن ناخن پا از ریشه باشد. پس همیشه تعادل را حفظ کنید.

 

 

علت شکستن ناخن بعد از ژلیش

اگر سوهان‌کشی و زیرسازی ناخن به روش اشتباهی انجام شود، ناخن‌ها آسیب می‌بینند و شکننده می‌شود. برای مثال اگر سوهان‌کشی ناخن را بیش از حد نازک کند، یا به طور یکنواخت سطح ناخن صاف نشود، ناخن‌ها می‌شکنند.

برخی از ناخن‌کارها برای انجام کاشت‌ها و دیزاین‌هایی مانند فرنچ، زیر ناخن را با سوهان‌های تیزی تمیز می‌کنند. این کار باعث می‌شود که لایه زیری ناخن نازک شود و به راحتی بشکند. (آموزش ترمیم ناخن شکسته با ژلیش)

 

 

 

 

 

علت شکستن ناخن کاشت

شکسته شدن ناخن‌های کاشت بسیار دردناک است و گاهی علت این درد به شکستگی ناخن طبیعی برمی‌گردد. اما دلیل شکستن کاشت ناخن چیست؟ برخورد ناگهانی با اشیای سخت یا فشار وارد کردن به ناخن ممکن است ناخن کاشت را بشکند و حتی از وسط نصف کند. به همین علت است که باید ترمیم ناخن‌های کاشت سر موقع انجام شود.

 

حال که می‌دانید علت شکستن ناخن چیست از ناخن‌هایتان مراقبت بیشتری کنید. اگر عاشق خرید لاک ژل هستید، نگران نباشید می‌توانید همچنان از محصولات ژل استفاد کنید فقط دقت داشته باشید که سوهان‌کشی و زیرسازی به صورت درستی انجام شود.  HiLeto

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *